Tover-Theo redt punt voor PASCAL 2


Op dinsdagavond 13 februari speelde PASCAL 2 een spannende match tegen Shah Mata 3. Het werd een fascinerend gevecht, waarin de Rotterdammers aan het langste eind leken te gaan trekken. Onze eigen Theo Punt verhinderde dat.

Op de onderste borden vielen de eerste beslissingen. Bob Buning moest opboksen tegen een defecte klok een fikse koningsaanval.  De klok kon vervangen worden, maar de stelling bleek niet houdbaar. Joeri Smits greep het initiatatief en liet zijn tegenstander niet meer los. Dankzij een fraaie combinatie won hij een toren en was de partij beslist. De derde beslissing viel op het eerste bord. Peter Schot trof een ijzersterke opponent, kreeg te maken met oprukkende centrumpionnen en dat leidde ondanks zijn dapper verzet tot een nederlaag. Op de andere vijf borden werd verwoed gestreden voor de winst, waarbij Shah Mata er gunstig voor stond. André van Waveren leek in een kansloze positie gemanouvreerd, maar dankzij vindingrijk verdedigen redde hij het vege lijf. Onverwacht kreeg hij remise aangeboden. Dat aanbod kon hij niet weigeren. Arie Prins kwam tot een mooie aanvalsopzet, maar toen de aanval verzandde was remise een welkome reddingsboei. Arie Speksnijder moest in een toreneindspel met pionnen knokken voor remise. Dat deed Arie knap!

Ook Gerrit de Jong kwam niet verder dan remise, maar deze partij was de hele avond in balans. Theo Punt moest de meubelen zien te redden. Hij stond meerdere pionnen achter in  een toreneindspel, maar toverde in het laatste uur. Hij veroverde veel zwarte pionnen en liep met een witte pion naar de overkant. Het werd zo een onverwachte, maar broodnodige winstpartij.

Voor PASCAL 2 een gelukkig gelijkspel, maar voor Shah Mata waren de druiven zuur. Op de valreep werd al voor de 4e keer 4-4 gespeeld.

PASCAL 2                                         –          Shah Mata 3                                   4 – 4

1.        Peter Schot (1598)                        –          Quinten Oldekamp (1811)         0 – 1

2.        André van Waveren (1291)       –          Piet Paauw (1558)                        ½ -½

3.        Arie Prins (1528)                           –          Piet Dijksman (1498)                   ½ -½

4.        Arie Speksnijder (1476)              –          Boris Iliev (1459)                           ½ -½

5.        Gerrit de Jong (1390)                   –          Mariandel Menzel (1475)           ½ -½

6.        Theo Punt (1364)                          –          Kees Stuik (1219)                          1 – 0

7.        Bob Buning (916)                          –          Pepijn Kleingeld (0)                      0 – 1

8.        Joeri Smits (0)                                –          Tim Nguyen (0)                              1 – 0