PASCAL 1 start het nieuwe seizoen goed


Op maandagavond 18 september speelde PASCAL 1 de seizoensopening in de 2e klasse tegen het gepromoveerde Krimpen a/d IJssel 3. Dankzij drie prima spelende invallers ging PASCAL met een 5-3 overwinning naar huis.

Jordi de Jong (8) beleefde zijn vuurdoop in het 1e team en speelde zijn tegenstander met een mooie koningsaanval vrij vlot van het bord. Ook Arie Prins (7) hengelde vrij snel een vol punt binnen door een blunder af te straffen. Peter Schot (6) had wat meer tegenstand en kwam zonder problemen tot een puntendeling. Daarmee scoorden onze 3 invallers samen 2,5 punt. Knap werk!

 Jo Pattinama (5) bouwde langzaam aan een goede stelling met een gezonde pion meer, maar zijn tegenstander verdedigde sterk, waardoor Jo alsnog moest berusten in een remise. Johan Steenbergen (4) trof de jeugdige Lennart Pols en moest secuur spelen om problemen te voorkomen. Daar slaagde hij mede dankzij lopers van ongelijke kleur in. Kees van Meerkerk (3) ontwikkelde de nodige druk op de zwarte stelling van zijn tegenstander, maar zag geen beslissend voordeel en moest eveneens berusten in een gelijkspel. Met een tussenstand van 4-2 in ons voordeel streden Melvin Holwijn (1) en Meinte Smink (2) om de overwinning veilig te stellen. Dat lukte bij Melvin dit keer niet. Hij ontliep bewust een puntendeling en bleef zoeken naar de winst. Helaas kwam hij door een foutieve torenruil in een verloren pionneneindspel terecht. Meinte was toen onze laatste strijder. Zijn stelling was sterk, maar gecompliceerd. Toch wist Meinte zich knap naar winst te manouvreren. Toen er een toren verloren ging gaf zijn tegenstander terecht op.

Door deze 5-3 overwinning is de start van het seizoen voor PASCAL 1 goed.

We willen graag bovenin meedoen, met dit resultaat is hiervoor de toon gezet!