Schoolschaaktoernooi 2015


Sander en Jona schoolschaakkampioen!

Al vele jaren heeft de gemeente Papendrecht de goede gewoonte om op de vrijdagochtend in de herfstvakantie het schoolschaaktoernooi voor de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen te programmeren. Ook dit jaar tekende de schaakclub (sinds kort PASCAL genaamd) voor de organisatie.

Blije gezichten bij de prijswinnaars!

Blije gezichten bij de prijswinnaars!

En zo begonnen op vrijdagochtend 23 oktober 2015 om half tien 21 kinderen van 6 verschillende scholen aan hun eerste partij. Al snel viel het hoge niveau op. Veel kinderen hadden thuis flink geoefend met vader, moeder, opa of oma. Even na 12 uur zaten de 6 speelronden er op en konden de eindstanden worden opgemaakt.

20151023_115052

In poule A (de kinderen van de groepen 7 en 8) prolongeerde Sander Korsten van de Koningin Beatrixschool zijn kampioenstitel. Ook de tweede en derde plaats waren voor leerlingen van de Beatrix: Misha Roukhadze en Luuk van Helden. Milan Versluis (Anne Frank school), Julian Rietveld (Beatrix) en Thijmen Venema (Prins Florisschool) namen ook een mooie beker in ontvangst.

20151023_115046

In poule B (de groepen 4, 5 en 6) liet Jona Verwoert van de Prins Florisschool er geen gras over groeien. Hij won al zijn partijen en werd met 2,5 punten voorsprong op nummer 2 kampioen. De strijd om plaats 2 was een hele spannende. Juliet de Ruiter van de Viermaster en Aura Vermaas en Ian Melchionda (beiden van de Anne Frank school) haalden ieder 3,5 punten. Op basis van zogenaamde weerstandspunten en Sonneborn-Berger punten (te ingewikkeld om hier uit te leggen) eindigde Juliet als tweede, Aura als derde en Ian als vierde. Thijmen Korsten (Beatrix) en Fatih Petek (Anne Frank) wonnen met 3 punten de bekers voor de vijfde en zesde plaats.
Voor de overige deelnemers was er een prachtig aandenken, niet zo groot als de bekers, maar wel heel mooi.