Kemper senioren schaaktoernooi 2017


Muzikaal opgeluisterd Kempertoernooi na 8 jaar weer gewonnen door Lennard den Boer

Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam was zaterdag 18 maart de plaats waar je wezen moest! Hier kwamen 38 liefhebbers van schaak, muziek en taart volop aan hun trekken tijdens het jaarlijkse Kemper toernooi. Nadat de 8-jarige Christiaan Blom het toernooi op altfluit had geopend met een prachtig stuk van Händel, mocht Johan Knijff – als oud-voorzitter en in 1959 tevens oprichter van schaakvereniging Papendrecht – aan het eerste bord het eerste stuk zetten. Hij koos ervoor om het paard van g1 naar f3 te spelen. Deze handeling werd vastgelegd door de fotocamera van Tom van Bokhoven. Meer foto’s uit de eerste ronde zijn te vinden op de website van Tomsschaakboeken. Bedankt, Tom!!!

Lennard den Boer winnaar 16e Kemper toernooi

Er volgden 7 ronden met spannende partijen en soms verrassende uitslagen. De toernooiwinst ging naar Lennard den Boer. Acht jaar geleden won hij het toernooi ook al eens. Zijn naam komt nu dus voor de tweede keer op de wisselbokaal te staan. Ook nam hij een heerlijke door meesterbakker Henry Penning gemaakte slagroomschnitte in ontvangst, net als de nummers 5, 15, 20, 25 en 30 van de ranglijst. Tot slot waren er taarten voor de drie beste ratingprestaties. Om te bepalen wie dat waren, had wedstrijdleider Hans van den Beukel even tijd nodig. In die tijd was het wederom Christiaan Blom die een muzikale bijdrage leverde, dit keer op dwarsfluit. Na afloop toog iedere deelnemer, met of zonder prijs, tevreden huiswaarts. Men had een mooie muzikaal omrande schaak dag beleefd en tussen de middag gezamenlijk van een perfect verzorgde lunch genoten. Kantoor Kemper wordt vanaf deze plaats nog eens hartelijk bedankt voor het mogelijk maken hiervan.

De eindstanden en uitslagen staan hieronder. Daarbij valt het wellicht op dat Sander Korsten elke ronde op bord 18 speelde.  Gescheurde of zwaar verrekte enkelbanden, waardoor hij zich een week of wellicht langer op krukken moet voortbewegen, waren de reden om hem een vaste plek te gunnen. Sander, vanaf deze plaats nogmaals sterkte en beterschap gewenst!!!