Ideko senioren schaaktoernooi 2015


IM Manuel Bosboom wint Ideko schaak trofee

Maar liefst 42 schakers waren zaterdag 21 november 2015 naar het Denksportcentrum in Papendrecht gekomen om deel te nemen aan het derde Ideko schaaktoernooi. Het werd een spannend en tegelijk gezellig toernooi, perfect georganiseerd door schaakclub PASCAL onder leiding van Hans van den Beukel. Alle partijen verliepen in een gemoedelijke sfeer, al werd fel gestreden om de punten. In de middagpauze kon iedereen genieten van de gratis lunch.

Manuel Bosboom wint Ideko toernooi2Lennard den Boer uit Zwijndrecht had het toernooi al 2 keer gewonnen en was gebrand op een derde zege met het recht om de wisselbokaal definitief mee te nemen. In een sterk deelnemersveld kon hij aan de bak. Met Manuel Bosboom hadden we zelfs een echte internationaal schaakmeester in ons midden.

Iedereen speelde 7 partijen met 25 minuten bedenktijd per persoon. In de derde ronde kwamen Lennard en Manuel tegen elkaar en speelden remise. Na de vierde ronde was Henk Prins uit Sliedrecht nog de enige met een 100% score, maar hij verloor vervolgens van Lennard. Halverwege waren ook Meinte Smink en Tim Benning bovenin de ranglijst te vinden. Meinte verloor in de vijfde ronde van Manuel en Tim moest zijn meerdere erkennen in Lennard. Uiteindelijk moest de laatste ronde een beslissing brengen. Henk moest het opnemen tegen Manuel en verloor in een spannende partij. Op het eerste bord zagen we Teus Dekker strijden tegen Lennard. Hij stond er bij het ingaan van eindspel goed voor, maar blunderde helaas een loper weg. Hierdoor kwamen Manuel en Lennard met 6 en half punt als winnaars uit de strijd. Omdat de tegenstanders van Manuel net wat meer punten wisten te behalen, mocht hij de Ideko schaaktrofee mee naar huis nemen. Tim werd derde en Teus werd de beste PASCAL speler op de vierde plaats.

Foto’s van het toernooi

[foogallery id=”3683″]

… en nog meer

Ook Tom heeft op zijn website foto’s van het toernooi geplaatst.

De uitslagen