Ideko senioren schaaktoernooi 2017


Rob Honing verrassende winnaar IDEKO 2017

Ondanks het supermooie weer (alle temperatuur records van 16 oktober werden verbroken) trok het IDEKO senioren schaaktoernooi 2017 afgelopen maandagmiddag toch nog 31 deelnemers naar het gezellige Denksportcentrum in Papendrecht. Het toernooi werd voor de vijfde keer gehouden en dit keer in verkorte vorm (5 in plaats van 7 ronden). Verder mocht het toernooi dit keer een aantal wel zeer jeugdige schakers begroeten, want Ansh Jakhari, Christiaan Blom en Joshua Koers zijn alle drie nog geen 10. En zij kwamen verrassend goed voor de dag. Ansh behaalde met 3 uit 5 zelfs de twaalfde plaats.

De grootste verrassing kwam echter uit de eigen PASCAL gelederen, want Rob Honing wist de favoriete en veel sterker geachte ‘1800’ spelers achter zich te houden. Met de maximale score van 5 uit 5 en stuk voor stuk sterke partijen (met 2 keer wit en 3 keer zwart) werd hij de overtuigende en terechte winnaar van de Ideko wisseltrofee. Het is een trofee die in 2013 door beeldhouwer Wim de Koning (tevens oud-directeur van Ideko) beschikbaar werd gesteld en wilskracht uitbeeldt. Dit om aan te geven dat je deze bokaal niet zo maar wint.

Naast deze bijzondere trofee staat het Ideko toernooi ook bekend om de heerlijke slagroomschnittes die door het hele deelnemersveld heen gewonnen kunnen worden. Dit keer werden deze taarten verzorgd door meester bakker en Pascaliet Henry Penning. En wat waren ze weer lekker en wat smaakten ze naar meer! Dat kan niet alleen beaamd worden door toernooi winnaar Rob Honing, maar ook door Koen Riemens (De Pion), Derek Zuurmond (WSV), Coen Dortmond (SV IJsselmonde), Richard Koopman (SV Spijkenisse), Willem van der Wel (SV Nieuwerkerk), Lucas Zuurmond (WSV) Michael Bijkerk (SC PASCAL), Sander Korsten (SC PASCAL) en Ton Ceelen (De Klockelaer). Zij werden namelijk de winnaars van de taarten op basis van de hoogste weerstandspunten in hun scoregroep.

  

Rob Honing ontvangt een schnitte en de Ideko “Wilskracht” trofee uit handen van wedstrijdleider Hans van den Beukel (foto’s gemaakt door Kees van Tol).

Hieronder de uitslagen en de tussen- en eindstanden van het toernooi. Een foto-impressie van de eerste ronde van het toernooi is te vinden op de website van Tom van Bokhoven  (Tom, bedankt!!!). Overigens kwam Tom na meer dan 40 jaar een oude bekende tegen in het Denksportcentrum, namelijk oud-collega Willem van der Wel. Zo zie je maar wat schaken allemaal teweeg kan brengen!

Onder de uitslagen staan nog een vijftal overzichtsfoto’s uit de tweede ronde.