Jeugd competitie


De voorjaarscompetitie 2018 is op 9 januari 2018 van start gegaan. Elke dinsdagavond vanaf 19:15 uur wordt er minimaal 1 ronde gespeeld. De puntentelling gaat volgens het Keizer systeem. Bij winst ontvang je de waarde van de tegenstander. Bij remise de helft van de waarde van je tegenstander. En bij verlies niets. De waarde van je tegenstander wordt bepaald door diens plaats op de ranglijst. Hoe hoger de plaats, hoe hoger de waarde. Stijgt iemand op de ranglijst, dan wordt hij meer waard. Iedereen die tegen die persoon gewonnen of remise gespeeld heeft, krijgt dan met terugwerkende kracht meer punten. En het omgekeerde gebeurt als zo iemand op de ranglijst daalt. Een bye levert je je eigen waarde op. En afwezigheid levert ook nog iets op, namelijk 33% van je eigen waarde.

En dan is er ook nog het onderscheid in de categorieën A, B, C, D en E. De A-spelers hebben aan het begin 500 startpunten gekregen, de B-spelers 400, de C-spelers 300, de D-spelers 200 en de E-spelers 100 punten. Zo blijven de spelers die ongeveer even sterk zijn, bij elkaar in de buurt, zodat ze zoveel mogelijk tegen elkaar spelen.

Door hieronder op ranglijst te klikken, krijg je de uitgebreide totale ranglijst te zien. Door op categorieën te klikken, krijg je de standen per categorie te zien. En zo kun je op nog veel meer klikken, zelfs op de namen van de spelers! Dan zie je de resultaten per speler!!!

Uitslagen

 


Op zoek naar uitslagen van andere of oudere competities? Kijk dan eens in ons competitie archief.