Jeugd competitie


De najaarscompetitie 2019 is op 3 september 2019 van start gegaan. Elke dinsdagavond vanaf 19:15 uur wordt er in 2 groepen gespeeld. 

In groep 1 is het speeltempo 10 minuten per persoon plus 5 seconden per zet. In groep 2 is het 5 minuten per persoon plus 5 seconden per zet.

In groep 1 wordt 1 ronde per avond gespeeld, in groep 2 zijn dat 2 ronden. De laatste ronde is op 17 december 2019. Op 7 januari 2020 worden de prijzen uitgereikt.

De puntentelling gaat volgens het Keizer systeem. Bij winst ontvang je de waarde van de tegenstander. Bij remise de helft van de waarde van je tegenstander. En bij verlies niets.

De waarde van je tegenstander wordt bepaald door diens plaats op de ranglijst. Hoe hoger de plaats, hoe hoger de waarde. Stijgt iemand op de ranglijst, dan wordt hij meer waard. Iedereen die tegen die persoon gewonnen of remise gespeeld heeft, krijgt dan met terugwerkende kracht meer punten. En het omgekeerde gebeurt als zo iemand op de ranglijst daalt. Heb je geen tegenstander omdat er een oneven aantal spelers aanwezig is, dan noemen we dat een bye. Een bye levert je je eigen waarde op.  En ben je afwezig, dan levert dat ook nog iets op, namelijk één derde van je eigen waarde.

Door hieronder op ranglijst te klikken, krijg je de uitgebreide totale ranglijst te zien. En zo kun je op nog veel meer klikken, zelfs op de namen van de spelers! Dan zie je de resultaten per speler!!!

Uitslagen


Op zoek naar uitslagen van andere of oudere competities? Kijk dan eens in ons competitie archief.