Schoolschaaktoernooi 2013


De 2013 editie van het jaarlijkse schoolschaaktoernooi in de herfstvakantie werd gespeeld op vrijdagochtend 25 oktober en kende 28 deelnemers, afkomstig van 9 verschillende basisscholen uit Papendrecht.

Dat sommigen nog niet zo heel goed konden schaken, mocht de pret niet drukken. Het werd er alleen maar leuker van! Want bij welke schaakwedstrijd zie je nu dat torens schuin gaan en lopers recht? En waar maak je mee dat koningen worden geslagen en pionnen achteruit gaan lopen? Dat beleef je alleen op het schoolschaaktoernooi, waar de herdersmatten en patten je om de oren vlogen!

Groepsfoto schoolschaak toernooi 2013

Alle prijswinnaars van het schoolschaak toernooi .

Uiteindelijk speelde elke deelnemer 7 leerzame partijen met een echte schaakklok en werden John Brandt van de Augustinusschool (poule A) en Misha Roukhadze van de Koningin Beatrixschool (poule B) kampioen. Beide jongens zijn overigens lid van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam. Ook de schaaktalenten Tobias Steevense (De Viermaster) en Daniel Papai (Prins Florisschool) uit poule A, en Sander Korsten (Koningin Beatrixschool), Micha van den Oever (t Kofschip de Wielen) en Jochem Stoppelenburg (Prins Constantijnschool) uit poule B vielen in de prijzen. De overige deelnemers kregen als aandenken een medaille omgehangen, behalve dan Eline Thurkow (’t Kofschip de Wielen), Koen Verheijen (De Viermaster) en Novita de Reus (Koningin Beatrixschool). Zij werden verrast met een prachtige aanmoedigingsprijs voor hun bijzondere sportiviteit (en mochten samen met de andere 7 prijswinnaars op de foto.