PASCAL verliest van koploper Overschie


Op dinsdagavond 25 april 2023 speelde PASCAL de 6e RSB-wedstrijd van dit seizoen en wel tegen koploper Overschie. Het liep uit op een vrij kansloze nederlaag en toenemende degradatiezorgen.

Bert Terlouw had zijn avond niet en ging snel kopje onder. Jammer!  Melvin Holwijn speelde op bord 2 met wit weer extreem aanvallend. De hele avond was hij op zoek naar de winst, maar het lukte dit keer net niet. Eeuwig schaak bleek onvermijdbaar.  Kees van Meerkerk verloor in de opening een tempo, kwam in de problemen en kwam daar ook niet meer uit. De tweede verliespartij voor PASCAL. Kees Brinkman hield de balans lang in stand, maar toen er een lopereindspel op het bord verscheen, bleek dat niet houdbaar en dat betekende ook een nederlaag.

Meinte Smink speelde een spannende partij, waarin beide partijen op zoek gingen naar mat. Hierin was Meinte de slimste en hij won de partij fraai. Johan speelde een goede partij en kwam niet in de problemen. In een min of meer gelijke stand werd hier tot remise besloten. Knap van Johan tegen zo’n sterke opponent! Jo Pattinama kwam in een remise-achtig pionneneindspel terecht, maar speelde één pion te ver op. Hierdoor was de puntendeling verkeken en werd het een nul. Invaller Peter Schot deed zijn uiterste best op bord 8. Hij verloor de kwaliteit, maar ging uiteindelijk pas in de slotfase strijdend ten onder.

Een verwachte nederlaag voor PASCAL tegen de ongeslagen en ijzersterke koploper van de 1e klasse B. Voor PASCAL breken spannende weken aan. De laatste wedstrijd tegen Moerkapelle is beslissend over degradatie. Maassluis zal de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Schiedam winnen en daardoor PASCAL passeren op de ranglijst. PASCAL heeft dus een punt nodig om eersteklasser te blijven.

PASCAL 1                                        OVERSCHIE 1                      2-6

1.Bert Terlouw (1888)               –      Erik Brandenburg (2085)        0-1

2.Melvin Holwijn (1923)          –      Karel Looijmans (2057)          ½-½                      

3.Kees van Meerkerk (1753)    –      Albert Segers (1952)                0-1

4.Kees Brinkman (1746)           –     Robbert Fokkink (2109)           0-1        

5.Meinte Smink (1892)             –     Daan Smit (1879)                     1-0        

6.Johan Steenbergen (1635)      –     Han Smit (1973)                      ½-½

7.Jo Pattinama (1636)               –     Ronald Ruijtenberg (1961)      0-1

8.Peter Schot (1546)                 –      Arnout van Kempen (1805)    0-1