PASCAL verliest nipt van buurman Sliedrecht


Op donderdagavond 23 maart 2023 stond voor de RSB-competitie de derby van de Drechtsteden op het programma. Deze uitwedstrijd tegen Sliedrecht 1 verliep in een fijne vriendschappelijk sfeer en aan het eind van de avond kon PASCAL met opgeheven hoofd en een nipte nederlaag uit Sliedrecht vertrekken.

Bert Terlouw trof op bord 1 zijn vriend Jerry. De partij leverde geen groot spektakel en bleef in balans, waardoor remise een logische uitslag was. Melvin Holwijn speelde op bord 2 met zwart een uitstekende parij. Hij weerlegde de witte opzet en trok de winst naar zich toe, knap werk! Kees van Meerkerk trof aan bord 3 de veelvoudig kampioen van Sliedrecht en had moeite in de opening. Hij bleef op de been, raakte pionnen kwijt, maar via een afwikkeling naar een eindspel met ongelijke lopers en 2 pluspionnen voor zwart waren er nog remise mogelijkheden, maar die werden in tijdnood niet meer gevonden.

Kees Brinkman speelde een korte en evenwichtige partij tegen een andere Kees en leek even de overhand te krijgen. Dit bleek schijn, waarna er vrede werd gesloten. Meinte Smink speelde een prima partij en leek ook een goed resultaat uit het vuur te kunnen slepen, maar uiteindelijk ging het toch mis en moest hij zijn tegenstander feliciteren.

Johan speelde een prima partij en hield dit keer de verdediging goed gesloten. Na een herhaling van zetten werd tot een puntendeling besloten en dat is voor Johan een mooie opsteker! Jo Pattinama kreeg de zwarte leeuw te bestrijden en dat bleek niet eenvoudig. Uiteindelijk wist Jo de balans te bewaren en werd het ook hier remise. Hans van den Beukel trof op bord 8 Henk Prins en werd danig in het defensief gedrukt. Maar omdat wit niet doorpakte bleef Hans in de wedstrijd en kreeg zelfs aan het eind nog kansen. Het werd een remise en dat was gezien het spelbeeld een mooie uitslag.

Uiteindelijk leed PASCAL dus een kleine nederlaag tegen een team dat op de helft van de borden een forse ratingvoorsprong had. Als de concurrenten Maassluis en HZP Schiedam in deze ronde opnieuw verliezen is PASCAL ook volgend jaar 1e klasser! Zij spelen op vrijdag 24 maart, dus we weten het snel.