PASCAL 1 wint opnieuw!


Maandagavond 7 november 2022 reisde het eerste team naar Schiedam voor een duel met HZP. Het was een hele onderneming om de auto’s geparkeerd te krijgen, maar uiteindelijk was het team tijdig in het clubgebouw gearriveerd.

Hoe sterk HZP Schiedam is, wisten we niet echt. Ze hadden de eerste wedstrijd dik verloren, maar over wie konden ze nu beschikken?

Jo Pattinama zette als eerste een score op het bord. Hij sloot snel vrede, remise. Op de bovenste borden ging het niet geweldig. Meinte een pion achter, Melvin bereikte geen voordeel, Bert in moeilijkheden en Kees van Meerkerk stond verloren, maar bleef met kunst en vliegwerk overeind.

Uiteindelijk bereikten Meinte (!) en Melvin remise en moest Bert zich gewonnen geven. Johan kon het niet bolwerken, maar had ook een sterke tegenstander getroffen. Daarna vielen opeens alle partijen naar PASCAL toe. Kees Brinkman buitte zijn voordeel uit en won, Kees van Meerkerk kwam opeens terug in de partij, de kansen keerden en hij zette de Schiedammer mat. Toen ook Hans zijn wedstrijd naar winst wist te leiden, stonden er voor ons team opnieuw 4,5 punt op het scorebord. Na tweemaal winst in de 1e klasse mogen we stiekem gaan denken aan handhaving. Dat zou een mooie prestatie zijn!