PASCAL 1 sleept er een gelijkspel uit!


Dinsdagavond 6 december kwam Nieuwerkerk 1 naar Papendrecht voor in een duel in de 3e ronde van de RSB-competitie. Nieuwerkerk is al jaren 1e klasser, maar is op dit moment qua rating niet sterker dan Pascal. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, waarin PASCAL het zonder kopman Meinte Smink moest doen.

Vanaf het begin zag het er gunstig uit voor PASCAL. Helaas ging het bij Johan Steenbergen al snel mis, maar daar stonden mooie overwinningen van Melvin Holwijn en invaller Waleed Alquafi tegenover. Intussen was ook Kees van Meerkerk klaar. Hij kwam in een gelijkwaardige stelling remise overeen.

Die tussenstand van 2½–1½ stond lang op het bord. Een blik op de overige 4 borden was niet geruststellend. Niemand stond gewonnen en met name Kees Brinkman en Jo Pattinama zaten in lastige stellingen. Opeens keerde het tij. Hans van de Beukel strafte een verkeerde manouvre van zijn tegenstander handig af en won toch nog. Duidelijk werd toen ook dat Jo en Kees het niet gingen redden. Alles zou worden beslist aan het eerste bord van Bert Terlouw. Die verdedigde heel actief een lastige stelling en balanceerde meerdere keren op de rand van verlies, maar bleef in de wedstrijd mede door de tijdnood van zijn tegenstander. Uiteindelijk werd in de uiterste tijdnoodfase tot remise besloten en stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. Voor PASCAL een prima resultaat, want met 5 matchpunten kunnen we al stiekem gaan denken aan lijfsbehoud in de 1e klasse en dat zou een fantastische prestatie zijn.