Goede competitiestart PASCAL 1


Op dinsdagavond 27 september debuteerde PASCAL 1 na vele jaren weer in de 1e klasse van de RSB competitie. Het werd een succesvol optreden tegen het eveneens gepromoveerde Maassluis 1.

Op papier ontlopen de teams elkaar nauwelijks, dus kon het een spannende avond worden en dat werd het ook.

Al vroeg in de avond zette Jo Pattinama de 1-0 op het bord door winst aan bord 8. Daarna volgde Meinte Smink met een evenwichtige remise aan het eerste bord. Johan Steenbergen kon het niet bolwerken aan bord 5 en moest opgeven, waardoor de stand weer in evenwicht kwam.

Intussen wist Hans van den Beukel zijn partij in zijn voordeel te beslissen en stond de thuisploeg weer op voorsprong. Door twee zwaar bevochten remises van invaller Michael Bijkerk aan bord 7 en Kees van Meerkerk aan bord 4 bleef de voorsprong in tact, waarna Melvin Holwijn het beslissende punt wist binnen te harken op bord 2. Hij won knap in een ogenschijnlijk lastige stelling van zijn sterke opponent. De spannendste en de langste partij werd gespeeld door Bert Terlouw aan bord 3. Helaas moest Bert uiteindelijk het onderspit delven, maar de winst voor de thuisclub stond toen al vast.

Door deze nipte 4,5-3,5 overwinning is de start van het seizoen voor PASCAL 1 veelbelovend.