Overtuigende winst PASCAL 1

Op 1 november speelde het 1e team van schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam) in regionaal verband de tweede wedstrijd. Tegenstander was SOF-DZP 1 in Sommelsdijk.

Pascal begon sterk. Na een uur spelen stonden Peter Schot en Arie Prins (invaller) beiden een stuk voor. Ze zouden die voorsprong niet meer uit handen geven en haalden beiden de volle winst binnen.

Op de overige borden waren wisselende stellingen maar maar toch overwegend in het voordeel van de bezoekers.

Kees Brinkman kon in een koningsaanval met winst afronden. Melvin Holwijn leek winstkansen te hebben maar moest uiteindelijk in remise berusten.

Meinte Smink kon niet anders dan op het 1e bord in de tegenstander de meerdere erkennen. Materiaal verlies dwong hem tot opgeven.

Ondertussen had Kees van Meerkerk een stelling op het bord getoverd waar zijn tegenstander geen heil in zag en de capituleerde. Daarmee was de teamoverwinning ook een feit.

Jo Pattinama en Hans van Beukel waren beiden nog in een toreneindspel verwikkeld. Zij zetten het overwicht om in nog eens twee winst punten. Met de uitslag van 6½-1½  kan Pascal zich opmaken voor de volgende (thuis) wedstrijd op 16 november tegen de Hoeksche Waard 1.