Gelijkspel PASCAL 1

Op dinsdagavond 12 oktober speelde het 1e schaakteam van PASCAL (Papendrecht) thuis tegen De Pionier 1 uit Hellevoetsluis. Het was na lange tijd (Corona) weer een echte regionale wedstrijd in de Rotterdamse schaakbond. Alle spelers hadden er duidelijk naar uitgekeken.
Tot half elf ging het allemaal redelijk gelijk op. Daarna leek het wedstrijdbeeld te kantelen ten gunste van de thuisclub. Micheal Bijkerk maakte remise, Bert Terlouw, Melvin Holwijn en Meinte Smink wonnen hun partij. Een voorsprong dus van 3,5-0,5.

Daarna ging het echter mis. Hans van de Beukel maakte nog wel remise. Kees Brinkman en Kees van Meerkerk dachten hun partij ook in remise te kunnen afronden maar verloren beiden. Een onverwacht verlies van Peter Schot maakte dat we uiteindelijk in gelijke gestand eindigden: 4-4.