De stukken blijven in beweging


Sinds de corona crisis werd schaken op de dinsdagavond in het vertrouwde denksport centrum onmogelijk.

Met online schaken op Lichess biedt PASCAL een mooi alternatief om toch de schaakstukken in beweging te houden. Op de vertrouwde dinsdagavond spelen de Pascalieten en ook een aantal regionale huisschakers een eigen toernooi.

Een mix van jeugd en senioren starten kwart over acht en spelen dan snelschaak: 7 min + 5 seconde. Wat opvalt is de inbreng van de jeugd, die met hun snelheid voor de nodige verrassingen zorgen.

Ieder speelt op zijn eigen niveau en geniet van het spel. Met mooie overwinningen, maar soms ook fraai mat gezet. Daarnaast ook lange partijen met gecompliceerde stellingen.

Michael solliciteert naar een hoge, hoogste klassering? Hans Huisman laat mooi spel zien. In een partij tegen Bert had hij 2 torens en een dame op de 2.e rij, maar helaas ging hij geforceerd mat. Iedereen stopt om 21.45 voldaan!

Wellicht zijn er spelers , die ook een partij willen spelen. Alles is mogelijk op de site van li-chess. Wil je komende dinsdag 12 mei meedoen, volg dan dit stappenplan:

1. Als je nog geen account op Lichess hebt, maakt er dan één. Ga hiervoor naar lichess.org  (dit is gratis).

2. Als je dat nog niet gedaan hebt: meld je aan bij ons team. De link hiervoor is: https://lichess.org/team/pascal  (op dit moment 15 leden)

3. Daarna kan je je aanmelden voor het toernooi via de link: https://lichess.org/tournament/EPqP5beZ Doe dit uiterlijk a.s. dinsdag om 20:15 uur.

De stand na de 6e ronde: