1e team bijna kampioen……

Vol goede moed gingen we 3 maart onderweg naar de RSB wedstrijd tegen het 1e team van Hendrik Ido Ambacht. Samen op kop in de poule, wij een paar bordpunten meer en dus no.1. Een gelijk spel zou ons wel de koppositie doen behouden, maar dat zou Onesimus uit Rotterdam dan wel de mogelijkheid bieden om te proberen de lachende derde te worden.

In de sterkste opstelling van dit seizoen gingen we van start (Zij het dat Hans van de Beukel op het laatste moment in viel voor de zieke Kees van Meerkerk).
Bij de start waren alle ogen gericht op het 2e bord. Daar speelden vader en zoon Peter Kuijpers tegen elkaar. Al maanden van te voren had Peter aangegeven naar deze wedstrijd uit te zien (…). Wij deden dat ook maar het liep sportief gezien in no-time uit op een salonremise zoals je er niet veel ziet.
Het 1e halve punt was binnen maar hier en daar was er het gevoel te bespeuren dat de wedstrijd van iets leuks/spannends was ontdaan.

Tot omstreeks 21.30 uur was de balans redelijk in evenwicht. Wel waren aan een paar borden voor ons betere stellingen te zien.
Melvin aanvaardde kort hierna een remiseaanbod. Waarna Teus de gelijke stand omzette in een voorsprong. Door een fraai offer op de koningsvleugel was het 1e punt een feit.

Kort hierna accepteerde Kees Brinkman een remiseaanbod en bond Robin zijn tegenstander aan de zegenkar. Tussenstand 3½-1½.
Meinte en Bert zorgden samen (beide remise) dat de stand naar 4½ werd getild en de teamoverwinning dus binnen was. Hans bracht door een overwinning de eindstand vervolgens op  5½-2½. Prima resultaat.

Bijna……. kampioen dus. In de laatste rond moet er niets geks gebeuren. Het hangt ook nog een beetje af hoe Onesimus zijn beide laatste wedstrijden speelt. Zeker is dat we het tegen Erasmus 3 in eigen hand hebben. Een mooie sportieve uitdaging!