RSB beker avontuur ten einde.


Voor Pascal is het bekeravontuur binnen de RSB dit seizoen ten einde. Ons viertal trad op 14 februari in de “Rotterdamse arena” aan tegen Charlois Europoort. Een gevreesde tegenstander (alle spelers + 2000 rating).
Na een uur spelen ging het nog steeds redelijk gelijk op.
Omstreeks half tien kwam er tekening in de partij van Bert aan bord 2. Hij speelde aanvallend en kwam materiaal voor.
Kees B (bord 4) speelde ook aanvallend, inclusief een pion offer. Doel was aanvalslijnen te open voor de lopers. Later kwam er nog een pionoffer maar de kracht van de tegenstander was te groot en uiteindelijk liep het uit op verlies van de partij.
Melvin op bord 1 raakte een paard achter en kwam die tegenslag nooit meer te boven. Ondank stevig tegenspel kon een remise niet (meer) worden afgedwongen. Ook verloren dus.
Meinte aan bord 3 bleef in een aanvallende partij kansen op winst behouden.
Bert rondde zijn voorsprong goed af in een overwinning.
Meinte kreeg meer en meer grip op de partij en bracht de stand uiteindelijk op 2-2. Een heel mooi bekerresultaat maar het was daarmee niet afgelopen. Er moet nu eenmaal een winnaar gecreëerd worden.
In de beker komt er dan een beslissing door snelschaken met 5 minuten op de klok. Het lukte ons niet om hier te winnen of een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Kees B., Bert en Melvin kregen geen grip op hun partijen en verloren kansloos. Meinte redde in deze ronde de eer door heel fraai ook deze partij te winnen.
Mooie schaakavond en strijdend ten onder!!