PASCAL DOOR IN DE BEKER NA SPEKTAKELSTUK 1

Het bekerteam van PASCAL was, na een bye in ronde 1, in de tweede ronde gekoppeld aan Hendrik-Ido-Ambacht, de mede koploper in de 2e klasse A. Het werd een intense strijd die pas vlak voor twaalven beslist werd in het voordeel van de thuisclub.

Er zaten op 17 december twee teams achter de borden, die niet voor elkaar onder wilden doen. Aan bord 1 speelde Peter Kuijpers een puike partij, hij kwam nooit in gevaar, maar moest tot na elf uur strijden om het verdiende punt binnen te hengelen. Melvin Holwijn kwam in een beter paard-eindspel terecht, maar vergaloppeerde zich en ging langs de rand van de afgrond. Uiteindelijk bleef hij net overeind: remise. Eenzelfde resultaat werd behaald door Teus Dekker aan bord 4. Nooit werd de balans verbroken in een partij waar al snel de dames in de doos gingen. Daarmee kwam PASCAL op een 2-1 voorsprong en had Meinte Smink aan bord 3 genoeg aan remise. Daar zag het ook heel lang naar uit in een eindspel met een kwaliteit meer. Zelfs winst was mogelijk, maar helaas greep Meinte met minder tijd op de klok gruwelijk mis en kwam er een   2-2 eindstand op het bord.

Na half twaalf moesten de mannen opnieuw aan de bak. Nu met verwisselde kleuren snelschaken met 5 minuten bedenktijd per persoon. Teus had weinig tijd nodig om het volle pond te scoren en ook Peter bereikte snel een winnende positie en maakte er 2-0 van. Door nederlagen van Meinte en Melvin kwam er opnieuw een 2-2 eindstand op het bord.

Uiteindelijk bleek de winst aan bord 1 in de reguliere partij beslissend voor PASCAL. In de kwartfinale wacht nu het team van Charlois Europoort.

Een gedachte over “PASCAL DOOR IN DE BEKER NA SPEKTAKELSTUK