Eerste team goed van start

Het eerste 8-tal van schaakclub Pascal heeft met het kleinste verschil gewonnen van Hoekse Waard uit Numansdorp.

In 2 vooruitgespeelde partijen had Pascal al een voorsprong genomen . Melvin Holwijn won zijn partij aan het eerste bord en Kees Brinkman deelde het punt met zijn tegenstander.

Met 3 invallers gingen we op afgelopen donderdagavond op pad en troffen een op papier minsten gelijkwaardige tegenstander. Micheal Bijkerk hield op bord 7 knap remise tegen een sterke speler. Ook Jo Pattinama, Kees van Meerkerk en Hans van den Beukel deelden het punt met hun rivalen. Arie Prins moest in het eindspel zijn meerdere erkennen. Het was daarna 3 1/2 – 3 1/2. De laatste partij van Meinte Smink moest de beslissing brengen. Het zag er lange niet goed, maar zijn tegenstander wikkelde af naar een voor hem ongunstig pionnen eindspel . De partij werd alsnog een punt voor Pascal, waardoor we de matchpunten mee naar huis konden nemen.