Pascal 1 gelijk tegen Sliedrecht 2


Dinsdagavond 19 februari stond de Derby Pascal 1 – Sliedrecht 2 op het programma. Het ging ergens over want niet alleen is tegen Sliedrecht altijd leuk maar in de poule stonden zij op plaats 1 en wij op plaats 2. Om de koppositie over te nemen moest er dus gewonnen worden. Maar dat viel tegen.

Al na een half uur spelen stonden we praktisch gesproken al met 0-1 achter. Aan bord 7 gaf Kees Brinkman pardoes een paard weg. Helemaal gratis, voor niets, etiket blunder.
Aan bord 3 ging Bert Terlouw die achterstand recht trekken door solide te winnen.
Aan de overige borden waren weinig stellingen die een zekere winst waarborgden. In de loop van de tijd wisselden hoop en vrees elkaar af.
Hans van den Beukel haalde aan bord 8 een goede remise binnen. Nog steeds gelijk dus.
Meinte Smink wikkelde aan het 5e bord een pionneneindspel goed af en haalde de winst en de voorsprong binnen. (NB: Meinte is nog ongeslagen en aanvoerder van de ranglijst RSB met het persoonlijk resultaat in onze poule!).
Teus Dekker aan bord 2 kon “niet in de partij” komen en ging ten onder.
Dat overkwam ook Melvin Holwijn aan bord 4. In een toren eindspel was en bleef hij de onderliggende partij.
Spannend was het toen nog aan de borden 1 (Robin Bos) en 6 (Jo Pattinama).
Robin schaakte als een grootmeester. Hij bleef het overzicht houden en strafte zijn tegenstander af.
De stand was gelijk en aller oog was bijna letterlijk gericht op de ontwikkeling bij Jo Pattinama. De wedstrijdleider van Sliedrecht fluisterde de tegenstander in het oor dat remise voldoende was. Prompt bood deze dat aan maar het advies van Pascal aan Jo was: doorspelen voor de winst!
Toen volgden nog bloedstollende momenten. Jo ging letterlijk langs de afgrond m.b.t. zijn verbruikte tijd en een paar mindere zetten. Uiteindelijk was het resultaat toch remise. Eindstand 4-4.
Met nog twee wedstrijden te gaan is een kampioenschap in de 2e kl C nu ver weg. Sliedrecht blijft nummer 1 en Krimpen a/d IJssel is nummer 2. Wij volgen op plaats 3. De drie koplopers hebben al tegen elkaar gespeeld.
Volgende wedstrijd is (weer thuis) op 19 maart tegen de Hoeksche Waard.