PASCAL 2 in ernstig degradatiegevaar

Het tweede team van PASCAL kon op 6 maart de zesde wedstrijd van dit seizoen niet met winst afsluiten. De nieuwe koploper WSV 2 was met 5,5-2,5 te sterk.

De wedstrijd was al op dinsdag 27 februari begonnen. Arjen en Derek Zuurmond speelden hun partij vooruit tegen Gerrit de Jong en Henry Penning. Dit leverde een uitstekende 1-1 op. Gerrit de Jong (5) wist zijn sterke opponent te vloeren en Henry Penning (6) moest het onderspit delven tegen de eveneens jonge Derek.

Het leek dus een echte wedstrijd te worden. Helaas is het dat nooit geworden. Maar dat mogen de Papendrechtse schakers zichzelf aanrekenen. Jo Pattinama (1) verzwakte zijn eigen koningsstelling en verloor daardoor geforceerd een stuk en kwam er niet meer aan te pas en ook Michael Bijkerk (4) speelde een kansloze partij toen hij een aangevallen stuk niet terugtrok. Ook bij Koert Timmerman (2) ging het mis, terwijl invaller Ad Stabij (3) erg voorzichtig startte en de witte druk op zijn stelling niet wist te pareren. Daarmee verloren dus alle 4 topborden.

Gelukkig behaalden Theo Punt (8) en Arie Prins (7) wel een goed resultaat. Invaller Theo bleef keurig overeind op het laatste bord, maar kon ook geen winstkansen creëren, remise dus. De enige winstpartij van PASCAL op de tweede avond kwam van Arie Prins. Hij had zich op zondagmiddag speciaal voorbereid en wist al vrij vlot in de wedstrijd de dame van zwart te vangen. Die voorsprong gaf hij niet meer weg, hoewel het best nog lang duurde voordat de partij echt beslist werd.

Alweer de 4e nederlaag dus en dat betekent dat de laatste wedstrijd tegen Messemaker 1847 4 een echte kelderfinale wordt. Wie verliest gaat naar de 4e klasse. Hopelijk komt in die slotwedstrijd bij iedereen de vechtlust nog één keer boven.