Pascal 1 verliest weer

Opnieuw slaagde het eerste team er niet in een overwinning te behalen. Ditmaal verloor het de uitwedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Maassluis 1. In de bijna sterkste opstelling (1e bord speler Peter Kuijpers was door griep geveld) gingen we van start.

Na een uur spelen stond invaller Michael Bijkerk al zorgelijk maar verder ging het redelijk gelijk op. Kort na tienen haalde Robin Bos de volle winst binnen. Maar direct daarna verloor Michael. 1-1 dus. Kees Brinkman wist kort daarna de stand naar 2-1 te trekken en met de remise van Meinte Smink was er een tussenstand van 2½-1½.
Een rondje langs de borden wees op een spannende strijd maar niet bepaald een voorbode voor een overwinning.
Hans van de Beukel ging – met een pion voor – redelijk gelijk op. Teus Dekker had een stuk tegen pionnen en aanvalsmogelijkheden geofferd maar dat leek niet goed uit te pakken. Kees van Meerkerk was in een toren- en pionneneindspel verwikkeld maar met een pion minder. Cor Oliemans was niet alleen in gevecht met zijn tegenstander maar ook met een voortdurende tijdnood.
De spanning bleef zeker een uur in de speelzaal hangen. Hoop en vrees wisselden elkaar af.
De vier overgebleven spelers “vochten voor wat ze waard waren” maar uiteindelijk tekende zich een gevreesde uitslag af:
Teus kon het overwicht uiteindelijk niet keren en verloor. Hans van den Beukel kwam in allerlei afruilvarianten terecht en het werd remise. Kees van Meerkerk kon promotie van zijn tegenstander niet tegenhouden en Cor Oliemans overkwam uiteindelijk ongeveer het zelfde.
Einduitslag 5-3 voor Maassluis.
Ons restte niets anders dan allerlei stellingen nog eens langs te lopen maar uiteindelijk kwamen we uit bij de discussie of handhaving in de 2e klasse mogelijk zou blijken.
Voorlopige slotconclusie was dat de overige uitslagen van deze ronde erg bepalend waren en dat we het misschien in de laatste wedstrijd (20 maart tegen SO Rotterdam 3) nog in eigen hand zouden kunnen hebben ???