Eerste team van Pascal verliest

Het eerste team had het tweede team van Shah Mata te bestrijden
Vorig seizoen werd er nog tegen het eerste van Shah Mata gespeeld en werd
er met 5-3 verloren, dus zou het tegen het tweede team beter moeten gaan.
Helaas moesten de topspelers om verschillende redenen verstek laten gaan, zodat met 3 invallers gespeelde moeten worden.

Robin Bos had vooruit gespeeld en gewonnen dus toch een opsteker
Aan bord 2 speelde Kees van Meerkerk. Er ontstond een ingewikkelde stelling, waar geen van beiden enig voordeel in zagen met remise als gevolg (1.5-0.5)
Invaller Michael Bijkerk aan bord 4 moest het opnemen tegen zeer secuur spelend tegenstander. Michael moest een randpion prijsgeven en dat buitte zijn opponent vakkundig uit ( 1.5-1.5)
Invaller Gerrit de Jong aan bord 7 kreeg een dame te bestrijden. Hij kwam erg passief te staan, maar wist zich eruit te werken, maar kon niet voorkomen, dat een aanval van dame met toren hem fataal werd (1.5-2.5)
Kees Brinkman aan bord 3 liet in het middenspel een stuk in staan. Hij probeerde uit alle macht de kansen te laten keren, maar moest ervaren dat zijn tegenstander zich niet van de wijs liet brengen (1.5-3.5)
Invaller Arie Speksnijder speelde een uitstekende partij. Hij verkreeg een mooie stelling
Even leek het er op dat hij een winnende voorzetting had, maar zijn tegenstander had een
dubbele toren op de tweede rij, die zodanig gevaar stichtte, dat Arie met remise genoegen moest nemen (2-4)
Aan bord 1 kwam Meinte Smink in een remiseachtige stelling terecht.
Gezien de stand probeerde hij in de tijdnood fase een uiterste winstpoging te doen, maar moest zijn verdediging late gaan.
Zijn opponent profiteerden hiervan zodat verlies een feit werd ( 2-5)
Man van de match werd Hans van de Beukel aan bord 5. In het middenspel kwam hij een kleine kwaliteit achter tegen 2 pionnen. De beide lopers van zijn tegenstander staken als speren in zijn stelling.Hij moest alle zeilen bijzetten om verlies te voorkomen.
Toen in razende tijdnood zijn opponent een loper liet instaan, keerden de kansen. Het was nu Hans die in de aanval ging . Met zijn twee torens joeg hij de tegenstander naar de onderste rij en zette vakkundig mat.

Een 3-5 verlies tot gevolg en aangezien SO Rotterdam van Hoeksewaard won is het degradatiespook aardig in de buurt gekomen. De laatste match ten Rotterdam wordt dan ook cruciaal