Benauwde remise voor PASCAL 2

In een spannend duel met CSV 4 heeft het tweede team op het nippertje een gelijkspel uit het vuur gesleept. De wedstrijd begon niet goed aan de bovenste borden. Jo Pattinama kreeg geen kans om iets te bereiken tegen zijn jeugdige tegenstander en berustte al vroeg in remise en Koert Timmerman greep lelijk mis in het centrum en moest al snel de strijd staken. De vroege achterstand werd knap teniet gedaan door Michael Bijkerk, die slap aan de match begon, maar met een kwaliteit achter zijn aanvallende kwaliteiten volop liet zien en de zwarte koning in een matnet dreef. Daarna ging het mis aan bord 8. Wim de Koning kreeg een optisch overwicht, maar had wel een achterstand in materiaal. Toen zijn jonge opponent zijn stukken bevrijdde, was er voor Wim geen houden aan. Gerrit de Jong speelde een boeiende partij, maar kon er niet doorheen komen en ook Arie Speksnijder leek kansrijk te zijn met wat pionnen meer, maar een sterke witte toren bracht de balans terug: twee remises dus. Met een 3,5-2,5 achterstand zaten invaller Teus Punt en Arie Prins nog te zwoegen. Teus had een prima stelling, maar overzag meerdere keren een matvariant. Gelukkig kwam hij via een omweg alsnog tot winst en bracht de stand in evenwicht. Toen lag het lot van PASCAL in handen van Arie, die een pion achterstond in een lopereindspel van gelijke kleur. Dit leek niet gunstig, maar werd dat wel omdat wit zijn vrije pion te ver liet oprukken. Onder druk van de tijd accepteerde Arie uiteindelijk een remiseaanbod in een stelling die er voor hem perspectiefvol uitzag. Zo eindigden de teams aan het eind van de avond op 4-4, waardoor PASCAL als CSV allebei in de gevarenzone blijven.