Pascal uit de RSB-beker

Op 9 januari speelde onze vereniging in de 2e ronde van de RSB-bekercompetitie tegen Overschie uit Rotterdam. Een sterk team met spelers uit de 1900 range van de KNSB-rating.

Topspeler Teus Dekker moest helaas bij Pascal verstek laten gaan. Jo Pattinama verving hem.
Peter Kuijpers speelde een aanvallende partij met kansen voor zijn tegenstander voor een vroege aanval op de koningsstelling. Omstanders taxeerden de stelling al redelijk vroeg tot minder maar Peter speelde voor wat hij waard was. Helaas bleek de overmacht te groot. 0-1 dus.
Aan bord 2 speelde Meinte een solide partij. Aanvallend ingesteld, wat ook een zorgvuldige verdediging vereiste. Het bracht een spannende partij die uiteindelijk in een puntendeling eindigde.
Jo Pattinama speelde met de voor hem karakteristieke gedrevenheid. Altijd willen winnen, vooral in het belang van de club. Helaas deed een pion achterstand en een sterke aanvalslijn van de tegenstander hem uiteindelijk de das om.
Kees Brinkman wist door een verzwakte koningsstelling, goed gepositioneerde torens en een sterke loper op de lange diagonaal de tegenstander terug te dringen en in een gewonnen eindspel te eindigen.
Uitslag dus 2½-1½ in het voordeel van het team Overschie. Helaas is Pascal uitgebekerd maar met de winst tegen Dordrecht in de 1e ronde en het sterke Overschie kan dat met opgeheven hoofd.