4e ronde RSB: 3-Torens 1 – Pascal 1 5½-2½


De vierde ronde in de externe competitie van de Rotterdamse Schaakbond is voor het 1e team van Pascal slecht verlopen. Tegen de op papier zwakkere tegenstander uit Berkel en Rodenrijs werd met dikke cijfers verloren.
Klein excuus kan gelden dat onze 1e en 2e bordspelers niet meededen. Maar dan nog!

Aan het 1e bord speelde Meinte een goede partij. Het zag er naar uit dat hij zijn sterke tegenstander zou verslaan maar dat lukte net niet: remise.
Cor Oliemans aan het 2e bord slaagde er niet in zijn stukken op orde te houden en moest tegen het einde van de avond het hoofd buigen.
Kees van Meerkerk vergiste zich aan het 3e bord jammerlijk in de tijdcontrole. In een remisestand verloor hij hierdoor.
Aan het 4e bord ging Kees Brinkman kort na de opening in de fout. Een logisch lijkende zet werd hem fataal.
Hans van den Beukel speelde tegen “een heel jonge junior” en kreeg geen vat op de partij. Hans haalde er nog remise uit maar met enig geval voor understatement was dat wel het maximum (….).
Robin Bos speelde aan het 6e bord een wat bijzondere partij. De koning van de tegenstander dwaalde over het hele bord. Robin wist hem uiteindelijk te liquideren.
Invaller Michael Bijkerk speelde aan het 7e bord naar een verdienstelijke remise. De 2e invaller, Arie speksnijder lukte dat niet. Zijn tomeloze inzet baatte niet, zijn tegenstander stuurde Arie met een 0 naar huis.
Aan het einde van de avond kwamen we niet verder dan 1x winst en 3x remise. We zakken in de stand naar de 6e plaats, dicht bij de degradatiezone. Op 30 januari wacht ons het sterke Sha Mata, nu koploper in onze poule.