PASCAL 2 weet niet meer wat winnen is. 1

Het tweede team van PASCAL is dit seizoen niet goed op dreef met als gevolg dat na 3 ronden het team op een degradatieplaats te vinden is. Ridderkerk 1, de trotse koploper, kwam met een sterke opstelling naar Papendrecht en trok na een lang gevecht toch nog ruim aan het langste eind.

Op de topborden deed PASCAL het met 50% prima. Michael Bijkerk speelde aan bord 2 een uitstekende partij tegen Peter Luijendijk (1747) en wist de stelling mooi in evenwicht te houden. Toen Michael remise aanbod in een iets betere stelling, wilde Peter nog even door spelen. Maar in dat vervolg maakte de Ridderkerker een enorme mispeer en kon onmiddellijk opgeven. Jo Pattinama nam het op tegen de sterke Tuvshin Boldoo (1874) en bleef knap overeind, waarna de partij toch nog vlot in remise verzandde. Arie Speksnijder kwam er op bord 3 tegen Bas Kuijper (1745) niet aan te pas. Arie verloor vrij snel een stuk en Kuijper wist wel raad met de stelling. Langzaam maar zeker werd Arie weggedrukt. Verlies werd onafwendbaar.

De stand van 1,5-1,5 bleef heel lang staan, maar er vormden zich steeds meer donkere wolken boven PASCAL. Koert Timmerman (4) moest de dame inleveren tegen een toren en loper en speelde kansloos door. Henry Penning (6) leek via stukwinst het lek boven te hebben, maar het openen van een extra torenlijn werd hem fataal. De zwarte torens vernielden zijn stelling en Henry liet het niet meer gebeuren, hij gaf op. Wim de Koning (8) acteerde in een foutenfestival met Peter Bakker. Toen een eindspel van P+5 pionnen tegen L+5 pionnen overbleef, leek remise binnen bereik, maar Wim vond de goede zetten niet meer en moest de koning omleggen.

Alleen Arie Prins (7) stond echt goed. Na lang wikken en wegen koos hij uiteindelijk voor de opmars van zijn centrumpionnen en die move bracht hem het volle pond. Gerrit de Jong (5) hield de spanning er lang in en leek ook niet in gevaar, tot de koning naar voren kwam. Een dodelijke vork met familieschaak kwam in tweede instantie en besliste de partij en de wedstrijd. Opnieuw een nederlaag dus: 2,5-5,5. Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan om degradatie af te wenden. Dat zou toch moeten lukken met dit team! Zet ‘m op mannen.

Een gedachte over “PASCAL 2 weet niet meer wat winnen is.