3e ronde RSB: Pascal 1 – CSV 3 naar 3½-4½.

De thuiswedstrijd tegen de schaakvereniging uit Capelle aan de IJssel moest worden gewonnen om de aansluiting in de top van het klassement te behouden. Pascal speelde weer met twee invallers maar op papier was CSV nog steeds de zwakste. We waren echter gewaarschuwd: De tegenstander had maar nipt van Dordrecht verloren en een grote overwinning geboekt tegen SO Rotterdam. Het bekende spreekwoord over de gewaarschuwde man leidde in dit geval echter niet naar een positief gevolg.

De start van de wedstrijd was niet slecht. Het ging gelijk op. Al snel kwam Koert Timmerman materiaal voor en haalde de volle winst binnen. Een mooie opsteker. Een andere ontwikkeling was echter ook zichtbaar. Aan de borden 6 en 7 (Robin Bos en Jo Pattinama) kwamen we materiaal achter en werd het al vroeg een strijd om misschien nog remise te houden maar niet meer voor de winst. Op de andere borden ging het redelijk gelijk op en iedereen kwam goed door de openingen, zij het dat Teus Dekker hier een winstgevende pionzet over het hoofd zag. Hans van de Beukel en Kees van Meerkerk konden zich niet ontworstelen aan een gelijk opgaande strijd en moesten met remise genoegen nemen. Kees Brinkman kon profiteren van tempoverlies van zijn tegenstander en kon de volle winst binnen halen. Pascal stond met 3–1 voor en de oppervlakkige toeschouwer zag de zilvervloot al binnen varen. Niets was minder waar. Jo Pattinama en  Robin Bos kwamen in een ongelijk strijd en aan de borden 1 en 2 (Teus Dekker en Meinte Smink) moest het allemaal nog maar blijken. De laatste twee belandden uiteindelijk in een zinderende finale. Nadat Jo en Robin hun koning hadden omgelegd was de stand 3-3. Meer dan een gelijkspel zat er toen voor ons al niet meer in. Helaas pakte dat in moeilijke eindspelen (pionnen en torens) voor Pascal verkeerd uit. Teus hield de remise wel vast maar Meinte slaagde daarin niet. Daarmee kantelde de strijd naar een uitslag van 3½-4½ in het nadeel van Pascal 1.