Start nieuw schaakseizoen PASCAL

De zomervakantie 2017 nadert haar einde en dat betekent dat de deuren van het Denksportcentrum weer open gaan voor de leden van PASCAL en andere schaakliefhebbers, om precies te zijn op dinsdagavond 22 augustus om 18.30 uur. Tijdens deze eerste avond van het nieuwe seizoen staan de volgende activiteiten op het programma: schaaklessen voor de jeugd van 18.45 tot 19.15 uur, gevolgd door de jeugdcompetitie tot 19.45 uur met een eventuele uitloop tot uiterlijk 20.00 uur. De oudere jeugd (vanaf de leeftijd van ongeveer 12 jaar) start overigens meteen om 18.45 uur met hun competitie, want zij krijgen een langere bedenktijd, namelijk 30 minuten per persoon per partij. Vervolgens spelen zij tot 20.00 uur één of meer snelschaak partijen, waarna zij mogen aansluiten bij de rapidcompetitie van de senioren. En let op: deze rapidcompetitie staat niet alleen open voor leden maar ook voor introducees. Dus neem gerust een vriend(in) mee die vrijblijvend kennis wil maken met de schaaksport en met PASCAL. De rapidpartijen kennen een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij. Hierdoor kunnen er 4 ronden op een avond worden gespeeld. Die ronden starten dan achtereenvolgens om circa 20.10 uur, 21.00 uur, 21.50 uur en 22.40 uur. Men bepaalt zelf hoeveel ronden men mee doet, want het is niet verplicht om alle ronden mee te spelen.

Een week later, op dinsdag 29 augustus 2017, zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering worden gehouden. Deze vangt aan om 20.00 uur. Er zal getracht worden zo kort mogelijk te vergaderen, zodat er daarna nog tijd is om drie ronden rapidcompetitie te schaken. In de loop van september zal de volledige schaakkalender van het komende seizoen op de website worden gezet. Blijf het nieuws hierover dus in de gaten houden!