Viertal PASCAL kampioen! Kees Brinkman bekerwinnaar! Rob Honing rapid koning!


Afgelopen week was de ontknoping van de viertallencompetitie. PASCAL bezette bij het ingaan van de laatste ronde de gedeelde tweede plaats en was afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Zelf wonnen Michael Bijkerk, Gerrit de Jong, Theo Punt en Louis Kemper nipt in Dordrecht en toen werd het afwachten. De concurrentie liet inderdaad de benodigde steken vallen en daarmee is het kampioenschap een feit geworden! Proficiat mannen!

In de bekercompetitie stond afgelopen dinsdag de finale tussen Kees Brinkman en Robin Bos op het programma. Robin lootte wit en kreeg in de partij de betere kansen. Toch wist Kees het op remise te houden. Dat maakte een tweede partij noodzakelijk met verwisselde kleuren, waarin Robin genoeg zou hebben aan remise gezien zijn lagere rating (zo zijn de regels van het bekertoernooi). In die partij met verkorte bedenktijd (een half uur i.p.v. een uur per persoon) kwam een eindspel op het bord met dames, lopers van ongelijke kleur en één witte pion en drie zwarte pionnen. In tijdnood greep Robin mis en verloor hij zijn loper en de partij. Een bewogen finale dus waarin de ervaring van routinier Kees (hij won de beker al vaker) uiteindelijk de doorslag gaf.

De finale werd gespeeld op de laatste rapid competitie avond van het seizoen. Die rapid competitie werd met een grote voorsprong gewonnen door Rob Honing, die zich een jaar lang de rapid koning van PASCAL mag noemen. Er staan nu nog twee avonden interne competitie op het programma, waarin er nog 3 kanshebbers zijn op het clubkampioenschap, namelijk Kees Brinkman, Koert Timmerman en Michael Bijkerk. Wie deze driestrijd niet wil missen, moet zeker komen kijken!