PASCAL 3 verliest van hekkensluiter Messemaker 1847-5


Alle witspelers waren al begonnen toen de auto met de zwartspelers uit het Goudse doolhof waren ontsnapt. PASCAL-3 begon goed doordat tegenstander Chris Kraaijeveld (1604) niet tijdig rokeerde en Arie Prins een pion won. Chris dacht gelijk een pion terug te pakken, maar dat koste hem uiteindelijk een stuk. Daarna was het loperpaar van Arie moordend voor de Dame en de Koning. Voor tien uur was het: 1-0

Louis bracht, met zwart tegen de jeugd speler David Avedissian (1105), een stukoffer voor een mooie vrijpion, dat bracht niet de gedroomde winst: 1-1

Ondertussen had Jack de Ruijter, met zwart tegen Annie de Jong-Meijer, met uitgedund materiaal en een gelijke stand een remise overeen gekomen: 1.5-1.5

Wesley de Lange speelde een uitstekende partij tegen Adrie Oosterhof (1322). Hij creëerde een sterke onkwetsbare loper midden in de zwarte stelling. Een gevaarlijke vrijpion van zwart werd keurig veroverd. Maar helaas kwam een binnenvallende toren plots de Dame op halen, daarna was het gauw uit: 2.5-1.5

Sjoerd met zwart tegen Gerard Jones Diaz, schaakt een mooie partij, beiden op de aanval. Maar zijn koning staat niet lekker en moet precies naar het veld vluchten waar hij met zijn toren naar de witte stelling had kunnen uithalen. Met de koning in het nauw verliest hij vervolgens materiaal en de partij: 3.5-1.5

Wim de Koning raakt met wit een kwaliteit en een pion achter, maar zet wel de zwarte stelling onder zware druk. Maar steeds weet zwart de juiste verdediging te voeren en daarna de aanval over te nemen. Deze aanval was niet meer te stuiten: 4.5-1.5

Ad Stabij, met wit op bord 1 tegen Minas Avedissian (1233), komt onder druk te staan. Hij verliest een kwaliteit, maar genereert wel een mooie tegen aanval. Maar ipv de aanval door te zetten gaat hij bij een tussenschaakje in de verdediging en verliest uiteindelijk de partij: 5.5-1.5

Theo Punt komt met zwart tegen Eduard Dame (1454) in een mooi eindspel terecht: gelijk materiaal, met beide op elke vleugel 3 pionnen en 2 torens, maar Theo heeft het loperpaar tegen loper/paard. In de open stelling geven die de doorslag, waardoor de eindstand wordt: 5.5-2.5