Eerste PASCAL Overdag toernooi in alle opzichten geslaagd!


Afgelopen maandagmiddag 27 februari werd het eerste PASCAL Overdag toernooi gehouden. Dat dit zo’n succes zou worden, had de organisator niet verwacht maar wel gehoopt natuurlijk. Van jong tot oud was men enthousiast om dit soort toernooien vaker te spelen. Zaken die de deelnemers goed zijn bevallen, zijn onder andere het spelen in groepen van ongeveer gelijke sterkte en het aantal van 5 speelronden. Hierdoor zat er een goed tempo in, terwijl er daarnaast nog genoeg momenten waren om tussentijds iets te consumeren en bij te praten met mensen uit de schaakwereld die je niet elke week ontmoet en ziet. Inschrijfgeld en prijzen waren bescheiden, maar toch leuk genoeg om voor te spelen, zonder dat het ten koste ging van de gezelligheid. Het was aan het einde duidelijk dat deze formule een vervolg moet krijgen in de regio en de RSB. Vanuit Spijkenisse werd al geopperd ook zo’n toernooi op dinsdagmiddag te organiseren. En in de herfstvakantie gaan onze Sliedrechtse vrienden het weer proberen. Zodra de data bekend zijn, zullen we die breed bekend maken, zodat iedereen er rekening mee kan houden in de agenda en zo nodig op tijd een middagje verlof kan aanvragen en inplannen.

Het eerste PASCAL Overdag toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Kees Brinkman (groep 1), Kees van Tol (groep 2) en Robin Tenhunen (groep 3). Groep 3 was overigens de jeugdgroep en deze groep kreeg en greep de ruimte om geen 5 maar liefst 10 ronden te spelen. De eindstanden, uitslagen en enkele foto’s staan hieronder. Een complete foto reportage is te vinden op de website van Tomsschaakboeken, net als de uitslagen en de winnaars (Tom van Bokhoven, bedankt!!!).