Derde team verliest in streekderby


Helaas heeft ons derde team de streekderby tegen Sliedrecht verloren. Waren vorig jaar in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht de Pascalanen de bovenliggende partij, nu lag dat heel anders. De Sliedrechtenaren waren met een duidelijk sterker team komen opzetten.

Beide teams hadden elk 5 jeugdspelers opgesteld en 3 senioren. Dus goed jeugdbeleid. De jeugdspelers speelden redelijk snel, waarbij de onzen nog iets sneller speelden dan de gasten. Het werd de wedstrijd van de vallende paarden!! Het eerste verliespunt kwam op naam van Matthias Rietveld (bord 5), die tegen de jonge en zorgvuldig spelende Luana Mensing materiaal verloor. Luana speelde een leuke partij en won gedecideerd. Aan bord 8 speelde Wesley de Lange tegen Gerard van Steenoven. Ook Wesley raakte hout kwijt en moest in Gerard zijn meerdere erkennen (0-2). Peter Papai (bord 3) speelde een goede aanvallende partij tegen Koos van de Berg. Peter waagde iets teveel en moest toezien dat zijn mooie aanvalspaard verloren ging. Hierna ging Koos vol in de aanval en kon Peter zijn koning omleggen.(0-3) Gelukkig kon Pascal daarna een punt noteren. Sjoerd Smink aan bord 7 tegen Tim de Waard speelde een leuke partij. Even leek het er op dat Tim een winnende zet kon uitvoeren, maar hij deed de verliezende, want hij verloor zijn dame. Sjoerd wist dit voordeel volgens de regels van de kunst tot een goed einde te brengen (1-3) Ook Lennard van Hal (bord 6 ) won, al ging dat wel met enig geluk. Daniel de Bruin had in een gelijke stand een aardige aanval ingezet, maar vergat even de zorgwekkende opstelling van zijn koning. Pardoes werd hij door Lennard mat gezet.(2-3) Nu moesten na de 2-3 van de junioren, de senioren de zaak recht zetten. Arie Prins (bord 1) kreeg te maken met Jurgen de Haan. Hoewel Arie in het middenspel een pion kwam voor te staan, kreeg hij een fikse aanval over zich heen. De partij werd afgesloten met Pf7+, Kg8, P*T+, Kh8 etc. ( 2-4) Ad Stabij aan bord 2 kreeg na een goede opening het beste van het spel. Helaas even niet opgelet en het paard ging verloren. Ad ging nog tot het uiterste om de zaak te redden, maar Roland Kop ging recht op zijn doel af (2-5). Als laatste kwam de partij van Jack de Ruijter uit (bord 4). Na een rustige opening kwam Jack in het middenspel goed te staan, maar opnieuw pech. Paard in de val. Zijn tegenstander: Michel van de Berg ging daarna uiteraard voor de winst, maar dacht zo lang na over zijn zetten, dat de tijd begon te drukken. Toch op tijd wist hij Jack tot opgeven te dwingen

Uiteindelijk de uitslag 2-6 verlies