Gelijkspel voor PASCAL V1 (viertal !!!)


Op vrijdagavond 28 oktober de seizoen opening voor ons viertal in Rotterdam. Tegenstanders waren 3 jeugdleden van RSR Ivoren Toren, o.l.v. Angelo Ayala, de voorzitter van de RSB. Voor Arie Prins was het snel gedaan. Een iets te aanvallende zet werd direct afgestraft met het verlies van 2 pionnen en vervolgens een stuk en de partij: 1-0. Gerrit de Jong speelde tegen de 11- jarige Qian Huang, een ons bekende jongen van het Ideko jeugd toernooi van 2015. De verdediging van een ver opgerukte vrijpion van Gerrit werd losgelaten en beantwoord met een mataanval. De mataanval werd afgeslagen, maar Qian capituleerde pas, zoals een 11-jarige dat doet, nadat hij was mat gezet: 1-1. Jack de Ruijter op bord 4 verloor 2 pionnen, maar kreeg wel tegenkansen. Deze kansen werden echter niet benut en vervolgens kwam er een pionnen offensief die de beslissing gaf: 2-1. Michael Bijkerk speelde tegen Angelo met wit op bord 1. Hij had een betere stelling en won een kwaliteit met een paardvork. Maar Angelo dreigde voortdurend op g2 mat in één te geven. Toen Michael eindelijk de kans kreeg om de dames af te ruilen was de matdreiging verdwenen. Daarna greep zwart mis en verloor een gepend stuk. Eindstand 2-2. (verslag van Arie Prins)