26 PASCAL jeugdspelers behalen hun stappendiploma


Afgelopen dinsdagavond behaalden 26 jeugdschakers van de schaakclub PASCAL hun schaakdiploma (zie afbeelding). Elke leerling deed stappenexamen op zijn/haar eigen niveau en iedereen wist uiteindelijk ook te slagen.
Op het eind van het seizoen zijn ook alle schaakkampioenen bekend. Bij de senioren won Marius de Wit uit Groot-Ammers het Rapidschaak kampioenschap. Peter Kuijpers uit Papendrecht wist de Bekercompetitie te winnen. De interne competitie was dit jaar een prooi voor Meinte Smink uit Alblasserdam. Terwijl Kees Brinkman, ook uit Alblasserdam, beslag legde op de tweede plaats.    
Bij de Jeugd in de categorie tot en met 12 jaar won Marijn Kievit uit Papendrecht de voorjaarscompetitie. Van de jeugd in de categorie tot en met 9 jaar eindigde Jona Verwoert uit Papendrecht als hoogste.
De schoolschaak competitie in Alblasserdam werd gewonnen door Corstiaan Heuvelman van de Beukelmanschool.