PASCAL 2 wint ook laatste wedstrijd

Op vrijdag 18 maart was de laatste wedstrijd van het tweede team en wel tegen het nummer 2 van de ranglijst CSV 4 uit Capelle aan de IJssel. De tegenstander had een gedurfd plan bedacht in de opstelling. Ze lieten de 4 eerste bordspelers aantreden tegen de 4 laatste bordspelers  van ons, terwijl de eerste 4 borden door jeugdspelers werden bemand. De bedoeling was, dat de laatste 4 borden zouden winnen en  1 jeugdspeler eveneens. Dit was mooi bedacht, maar het liep anders.

De eerste partij die tot een beslissing kwam was van invaller Wesley de Lange. Hij kreeg te maken met de normaal op bord 4 spelende Rick van Roon, die een maatje te groot voor hem was. Hij werd dan ook mat gezet. Aan bord 2 speelde Michael tegen jeugdspeler Jonathan Meijers. Beiden speelden in hoog tempo, waarbij Michael aan het kortste eind trok en won (1-1) Aan bord 3 speelde Arie Speksnijder tegen de talentvolle jeugdspeler Tim Tian  , die tot nu toe al zijn partijen in de RSB competitie had gewonnen. Het spel golfde op en neer, maar Tim was vastbesloten ook deze partij te winnen, zodat Arie in verlies moest berusten(2-1) Teus Punt ( Bord 3) kreeg eveneens een jeugdspeler ( Hans Hsiao) te besstrijden. Hij deed dat op zijn eigen rustige wijze, won en was daarmee de ultieme topscorer van Pascal.(2-2) Daarna was het Jo Pattinama, aan bord 8 die geruild met Michael Bijkerk. Hij dacht aan bord 8 een makkie te hebben, maar dat dacht zijn tegenstander Jan van Dijk ook. Zo werd het een taaie partij, die in remise eindigde (2.5-2.5) Gerrit de Jong (bord 5) tegen normaal eerste bord speler Menno Schoone kwam goed uit de opening en kreeg een mooie stelling, ·maar een ernstige fout gooide roet in het eten en Gerrit verloor (2.5-3.5). Koert Timmerman aan bord 1 kreeg ook een jeugdspeler Daan de Jong tegen over zich. In tegenstelling tot zijn leeftijdsgenoten speelde hij uiterts behoedzaam en nam veel tijd om zijn zetten te doen. De partij ging gelijk op, maar een pionoffer, dat door Daan met graagte werd aangenomen, kantelde de partij en ontstonden er open lijnen en diagonalen en Koert won dan ook (3.5-3.5) Als laatste kwam de partij van Arie Prins tegen Arjen Doorgeest tot een einde. Arie zette zijn tegenstander zwaar onder druk, won een pion en de partij, zodat de einduitslag een 3.5-4.5 overwinning werd.