Wedstrijdverslag PASCAL 2 – Krimpen 5

De 4e wedstrijd van dit seizoen leverde voor PASCAL 2 ook de 4e overwinning op. Maar het 5e team van Krimpen gaf flink tegengas en legde zich niet bij voorbaat bij een nederlaag neer.

Aan bord 1 trof Koert een sterke tegenstander, maar Koert bleef kalm, wist de balans te bewaren en kwam pas in het eindspel in het nauw. Met een pion achterstand en een stevige witte stelling zag het er somber uit voor Koert, maar Koert gaf geen krimp. Hij kwam terug en wist en dikverdiende remise te bereiken.

Aan bord 2 nam Jo vanuit de opening het initiatief. Hij bezorgde zwart een triple pion en hield met zijn paard een zwarte toren in de tang. Na lang manouvreren wist Jo de torens te verdubbelen en belandde de witte dame in de zwarte stelling. Het verweer van zwart was snel gebroken en Jo kon het volle pond noteren.

Aan bord 3 speelde Teus een degelijke partij. Lange tijd stond hij gedrongen. De witte stelling oogde comfortabeler, maar echt gevaar kon hij niet stichten. Toen de zwarte paarden actief werden, greep de Krimpenaar mis en won Teus de kwaliteit. Daarna maakte Teus heel geduldig en secuur een einde aan de witte aspiraties.

Aan bord 4 liet Arie Speksijder er ditmaal geen gras over groeien. Hij speelde een aanvallend sterke match, die abrupt werd beëindigd met dame-winst. Zwart zag het zinloze van de strijd in en gaf op.

Aan bord 5 begon Gerrit desastreus. Nog volop in sinterklaasstemming deed hij al in de opening een paard cadeau. Compensatie had hij nauwelijks en dus moest hij in de verdediging. Eigenlijk speelde hij een kansloze partij, maar toch bleef hij aanklampen en naar kansen zoeken. Uiteindelijk moest hij aan het einde van de avond zijn tegenstander feliciteren.

Arie Prins

Arie won een degelijk gespeelde partij in het eindspel

Aan bord 6 speelde Arie Prins een rustige evenwichtige partij tegen de oud-voorzitter van de RSB. Het duurde lang voordat hij beslissend voordeel wist te behalen want zwart verdedigde prima. Toen zijn toren de zwarte stelling kon bestoken en zijn koning mee ten aanval trok wist hij op een mooie manier de winst te grijpen.

Aan bord 7 speelde Louis Kemper, die de plaats van de zieke Wim de Koning innam. Helaas stelde Louis zich te passief op. Hij kwam onvoldoende tot een goede stukontwikkeling en toen wit de zwarte stelling binnen drong was het snel gebeurd met Louis.

Aan bord 8 speelde Michael met zijn tegenstander. In hoog tempo wist hij met opportunistische zetten een stuk te winnen. Vanaf dat moment was het een kat en muisspel. Zwart was volslagen kansloos en de lach op het gezicht van Michael werd steeds breder. Toen het punt binnen was, had Michael slechts 6 minuten bedenktijd gebruikt!

Door deze mooie overwinning blijft PASCAL 2 koploper in de 4e klasse B.

PASCAL 2                   1501 – Krimpen a/d IJssel 5   1439  5½ – 2½

1. Koert Timmerman   1591 – Wil Mourmans         1708    ½ – ½
  2. Jo Pattinama           1623   – Henk Stam                 1567    1 – 0
  3. Teus Punt               1654    – Eric Hill                      1484    1 – 0