Matthias Rietveld lijkt niet te stuiten!!!

Na ronde 9 van de interne competitie van schaakclub PASCAL begint er al wat tekening in de strijd te komen. Van de jonge garde, die meespelen in de senioren competitie, doet Matthias Rietveld uit Papendrecht het heel erg goed. Matthias moest spelen tegen Koert Timmerman. Door het snelle spel van Matthias, kon Koert niet de rust bewaren en hij verloor tot tweemaal toe een stuk en gaf op. Door deze al weer 4e overwinning steeg Matthias naar plaats 2 in de competitie. Wie houdt deze jongen tegen!

Matthias

Ook een andere jongeling, Henry Penning uit Nieuw-Lekkerland, is het seizoen goed begonnen. Hij schaakt nog maar 2 jaar bij de club, maar is nu al een geduchte tegenstander. In deze ronde speelde hij Michael Bijkerk uit Alblasserdam secuur van het bord. Hij kwam daardoor de top 10 binnen.

Teus Punt wist de veteranenstrijd tegen Ad Stabij (bieden uit Papendrecht) te winnen en kwam daardoor op plaats 4. Ad zakte naar plaats 9.

Een kleine verassing was dat Gerrit de Jong uit Alblasserdam verloor tegen Theo Punt uit Papendrecht. Theo steeg daardoor naar plaats 6.

Peter Papai uit Papendrecht, ook een junior die steeds beter gaat spelen, versloeg Jack de Ruijter. Jack had geen verweer tegen het aanvallende spel van Peter.

Andere spelers uit de top 10 van de interne competitie kwamen niet actie, omdat het eerste team een externe wedstrijd moest spelen in de Rotterdamse schaakbond. Van dit team staat Peter Kuijpers bovenaan. Hij heeft in de 4 gespeelde partijen nog steken laten vallen. Meinte Smink, Kees Brinkman en Koert Timmerman uit Alblasserdam vinden we respectievelijk terug op plaats 3, 5 en 7.