Verslag schaakwedstrijd Nieuwerkerk 3- PASCAL 2

PASCAL 2 heeft zijn eerste overwinning binnen. In en tegen Nieuwerkerk 3 werd een zuinige, maar belangrijke 3.5-4.5 zege behaald.

Het ging echter niet vanzelf.De meeste spelers waren aan elkaar gewaagd. De eerste uitslag kwam van onze benjamin Michael aan bord 8, die tegen hun jeugdspeler uit kwam De opening was goed maar in het middenspel verloor Michael de controle en verloor een stuk en de partij Hetzelfde gebeurde bij Gerrit aan bord 5, die een pion offerde wat gecompenseerd werd door een enorme voorsprong in ontwikkeling. Helaas verblunderde Gerrit een toren en kon opgeven De volgende uitslag kwam van Jo (bord 2) die een pion achterkwam en met nog veel materiaal op het bord met zijn opponent remise overeen kwam Hiermee was de stand 2-0,5. Aan bord 1 wist Koert met agressief spel zijn tegenstander onder zware druk te zetten. Deze wist toch telkens de goede verdediging te vinden, maar een pionoffer in het centrum was teveel Zijn opponent vond in een woud van varianten de slechtste zet en verloor, zodat de stand nu 2.5-1.5 werd Wim de Koning raakte ook een toren kwijt, maar wist een geweldige aanval volgen, die zijn tegenstander onder druk zette, maar uiteindelijk moest Wim toch capituleren. 3.5-1.5 Arie Prins met zwart op bord 6, moest in het begin al gauw een pion inleveren en kreeg een zware aanval over zich heen. Om de aanval te pareren werd er een kwaliteit gegeven, maar werd er ook tegenspel gecreëerd. Bij een dubbele aanval op 2 stukken, werd bij de tegenstander de oplossing over het hoofd gezien. De daarop volgende koningsaanval werd onnauwkeurig behandeld: mat in 2 en gaf op. 3.5-2.5 Arie Speksnijder aan bord 4 bracht een les mat zetten op het bord. Met een dame, toren en loper tegen een dame en toren werd zijn opponent keurig mat gezet 3.5-3.5 Alle ogen waren nu gericht op Teus Punt (bord 3), die de beslissing moest forceren. Teus kreeg een eindspel met een pion meer Bovendien was dit een vrijpion. Met veel geduld volgde er nog een tweede pion. Zij tegenstander zag geen enkele mogelijkheid tot tegenspel en gaf op, waarna wij de felicitaties in ontvangst konden nemen 3.5-4.5 Een mooie wedstrijd in een mooi speellokaal met aardige mensen. En of het niet op kon werden we ook nog getrakteerd op een bitterbal van een jarig lid.