Het eerste team wint van H-I-A

Papendrecht\Alblasserdam 1 heeft zijn eerste thuiswedstrijd met 5-3 gewonnen van Hendrik-Ido-Ambacht 1.

De wedstrijd tegen Hendrik-Ido-Ambacht begon erg vredelievend met 5 remises, waaronder ook een aantal korte salon remises. Het leek dan ook op een gelijkspel uit te draaien, maar gaande de avond kwamen Gerrit en Bert steeds beter te staan. Kees van Meerkerk stond daarentegen met de rug tegen muur. Bert kreeg een Dame-eindspel op het bord met een pion meer. Normaal gesproken is de remise marge dan groot, maar Bert had een groot overwicht en zijn tegenstander kwam in tempodwang. Na Dameruil was het uit.
Gerrit produceerde wederom een mooie aanvalspartij, die we op de club zeker nog zullen naspelen. Zijn tegenstander gaf op na 27 zetten. Kees maakte daarna toch nog remise.
Al met al een goed resultaat, waarmee we in de middenmoot terecht komen.