Tweede schaakteam wint


Tegen Overschie 4 is door ons tweede team een mooie overwinning behaald. Helaas moesten we afwezigheid van Ad Stabij met een man minder aantreden, zodat we met een 1-0 achterstand aan de match begonnen. Het Overschie team bleek een jeugdteam te zijn met 6 jonge spelers waaronder 3 meisjes, met allen een onbekende rating.

De eerste winnaar was Theo Punt, die op eenvoudige wijze won. Daarna was het de beurt aan Jack. Jack was in een eindspel terecht gekomen met een pion achterstand. Zijn tegenstandster was hier zo blij mee, dat ze remise aanbood. Louis speelde tegen een junior met de fraaie naam Van Oldebarneveld. Louis had geen ontzag voor geschiedenis en won ook.

Intussen was Arie Prins een stuk voor gekomen en wist dit goed uit te buiten. Eveneens winst. Koert kreeg waarschijnlijk de meest getalenteerde jongeling te bekampen . Hij speelde zeer geconcentreerd en gebruikte zijn bedenktijd voorbeeldig. Na een kleine onnaukeurigheid kon Koert met een combinatie een pion buit maken, maar zijn tegenstander wist met een venijnige combinat.ie de pion terug te winnen, waarna tot remise werd besloten. De jongman ging na afloop met zijn schaakleraar de complete partij analyseren. Die komt er wel.

Intussen was Wim de Koning een toren voor geraakt en wist vervolgens alle stukken van zijn tegenstandster te winnen, zodat Wim met toren en dame de kale koning kon mat zetten De laatste die uitkwam was Arie Speksnijder. Hij speelde een voortreffelijke partij tegen de enige volwassene. Hij kon in het eindspel 2 pionnen voor komen en toen zijn tegenstander in tijdnood raakte kon hij winnen, zodat een 6-2 overwinning een feit was en wij op een vierde plaats op de ranglijst staan.