P/A 2 verliest van Pionier 2P/A 2 verliest van Pionier 2


Ons tweede team moest het op 21 december opnemen tegen Pionier 2 uit Hellevoetsluis. Bij voorbaat een zware kluif tegen de koploper met een gemiddelde rating van ca 100 punten meer dan ons. Wim de Koning en Arie Speksnijder hadden vooruit gespeeld, waar Arie remiseerde en Wim verloor.

Louis Kemper had aangekondigd op winst te zullen spelen en had aan de bar wat moed in gedronken. Uw verslaggever zag dan ook tot zijn verbazing dat Louis op een vol bord een pion langs de h-lijn naar de overkant bracht, tot dame promoveerde, waarbij zijn tegenstander opgaf.
Na dit geweld moest een sip kijkende Arie Prins in zijn tegenstander de meerdere erkennen. De aanval op zijn koningsvleugel sloeg door.
Aan bord 8 speelde Jack een prima partij tegen een vriendelijke dame. Na 2 uur spelen besloten beiden vriendelijk tot remise,waarbij de dame vriendelijk verklaarde dat dit haar eerste partij was in dienst van het tweede team.
Theo Punt kwam tot de ontdekking dat topscorer worden een ding is maar topscorer blijven iets anders. Ook hij moest in zijn opponent de meerdere erkennen.
Aan bord 1 speelde Koert een goede partij. Hij kwam terecht in een eindspel van goede tegen slechte loper met elk 4 pionnen. Koert wist dit eindspel met keurige koningszetten tot een goed einde te brengen.
Als laatste speelde Ad Stabij een partij met een kwaliteit achter. Maar Ad ging tot het uiterste om de partij te redden, maar toen zijn opponent de kwaliteit terug gaf, konden zijn pionnen doorlopen.

Dit betekende dat we na Louis achter de bar vandaan gehaald te hebben met een 3-5 verlies naar huis keerden, zodat we weer met beide benen op de grond stonden.