Groene Hart Jeugdteam promoveert

Gisteravond in de derde ronde van de Groene Hart Jeugd Cup heeft ons viertal het geweldig goed gedaan.

Groene Hart Cup december 2013

De jeugd promoveert in de Groene Hart Cup.

In de eerste ronde werd gelijk gespeeld tegen De Klimop 4. Ook de wedstrijd tussen de Pionier en SGO eindigde in 2-2.
In de tweede ronde werd met 3-1 gewonnen van gastheer De Pionier 2, terwijl De Klimop met 2,5-1,5 van SGO won.
In de slotronde bleek een gelijkspel tegen SGO net voldoende om winnaar van poule 3 te worden, want ook De Klimop tegen De Pionier werd gelijk.

Eindstand

Bordpunten Matchpunten
P/A 1 7,0 4
Klimop 4 6,5 4
SGO 5,5 2
De Pionier 2 5,0 2

Daarmee promoveert het team naar poule 2. Een hele mooie teamprestatie want alle spelers hebben heel goed gespeeld. Dirk en Lennard speelden heel geconcentreerd en bijna foutloos. Zij letten niet alleen goed om hun aanvalskansen maar hielden ook hun verdediging goed in de gaten.
De lange partij van John tegen De Pionier was er één om in te lijsten. Na misschien wel 100 zetten wist hij een heel moeilijk eindspel te winnen en dat bleek uiteindelijk het beslissende punt en de doorslag te geven in de eindstand. Matthias hield zich goed aan de opdracht van de coach: niet te snel spelen en minstens 10 van de 15 minuten bedenktijd gebruiken. Hierdoor kwam hij telkens beter te staan, maar om een gewonnen stelling ook echt te winnen, dat viel nog niet mee. Maar de coach weet hier wel raad mee: dat wordt oefenen op het maken van een plan. Daarvoor is nog 4 weken de tijd, want de volgende ronde van de GHJC is op 10 januari.